AOW

Het ziet er naar uit dat het kabinet a.s. vrijdag knopen gaat doorhakken waar het de AOW aangaat. Verslaggeefster Marja Los merkte tijdens het 6-uur journaal bijna en passant op dat géén van de regeringspartijen wijzigingen in de AOW in haar verkiezingsprogramma had staan.

En daar ligt de kern van de zaak. Los van de twijfel aan de noodzaak van ingrepen in de AOW is er ook een principiële kant aan deze kwestie. Een dergelijk fundamentele ingreep in ons stelsel van sociale zekerheid dient aan de kiezers te worden voorgelegd. Om nu de ingrepen in de AOW midden in een regeerperiode er ‘even’ doorheen te jassen is kiezersbedrog van de bovenste plank. Niet dat ik wat anders had verwacht van de Farizeeërs die ook het verdrag van Lissabon hebben goedgekeurd terwijl het referendum over Europa een geheel andere richting aangaf. De heren en dames willen wat daadkracht tonen na de verschrikkelijke Algemene Beschouwingen en de instelling van ambtelijke werkgroepen die de crisismaatregelen moeten bedenken.

Maar boontje zal om zijn loontje komen. Ik voorspel niet alleen een hete herfst en winter maar in 2011 een zeer stevige afrekening met dit natte kranten kabinet en haar slippendragers in het parlement.

Advertenties

0 Responses to “AOW”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Add to Technorati Favorites

Categorieën

Archief

Statistiek (ongelogen)

  • 113.083 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: