De ondraaglijke lichtheid van Bert Wagendorp

Sinds twee jaar worden lezers van de Volkskrant drie maal per week verblijd met een column van Bert Wagendorp op pagina 3. Vanaf de allereerste column was ik de mening toegedaan dat de bijdragen van de heer Wagendorp het alle slechtste in zich verenigden dat de Volkskrant soms zo onverteerbaar maakt voor de kritische lezer. Zijn keuze van onderwerpen is voorspelbaar, in zijn politiek-correcte opinies valt geen enkele originele invalshoek te bespeuren, zijn pogingen tot humor stranden op een armoedig gebrek aan relativeringsvermogen, zijn taalgebruik is matig, zijn woordenschat beperkt. En, ergste van allemaal, hij neemt zichzelf reuze serieus.

Onbedoeld ironisch wordt hij dan ook nog als hij zichzelf neerzet als ‘iemand die lang een lichtvoetig sportschrijver met het soortelijk gewicht van kauwgom is geweest’. Waarom denkt Bert Wagendorp dat dat nu anders is?

Ik lees de Volkskrant nog steeds met veel plezier en zie met genoegen dat haar redactie ook niet noodzakelijkerwijs altijd de gemakkelijke weg van politiek-correcte multiculturele nonsens verkondigt. Maar waarom wij drie maal per week op een prominente plaats de ondraaglijk lichte bijdragen van een voormalig sportverslaggever tot ons moeten nemen is mij een raadsel. De samenleving is geen Touretappe.

De lezers van de Volkskrant verdienen beter. Bert Wagendorp trouwens ook.

Advertenties

1 Response to “De ondraaglijke lichtheid van Bert Wagendorp”


  1. 1 flipdikker 04/11/2009 om 18:19

    Wat een slap meta-commentaar zeg. Ga eens op de inhoud in, en nog beter, zet er eens iets beter tegenover. Ik lees tien keer liever Bert Wagendorp dan dit semi-academische gedoe. Overnieuw zou ik zo zeggen. Wat vind je zelf eigenlijk van de Wilders-methode?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Add to Technorati Favorites

Categorieën

Archief

november 2009
M D W D V Z Z
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Statistiek (ongelogen)

  • 113.090 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: