Jeuk!

inbreker Amnesty International diende vandaag een officieel protest in bij de Nederlandse regering vanwege het gebruik van de omstreden flockvezel-techniek bij de opsporing van inbrekers. Aanleiding was de rechtszaak tegen twee inbrekers die momenteel in Den Bosch plaatsvindt.

Een woordvoerder van Amnesty verklaarde: “Wij achten het gebruik van de flockvezel-techniek in strijd met de menselijke waardigheid. Een van de inbrekers klaagde nota bene over jeuk. Iedereen weet dat het gevrijwaard blijven van jeuk een elementair mensenrecht is. Daarbij komt dat het OM over voldoende andere opsporingsmogelijkheden beschikt. Landen als Noord-Korea, Iran en Cuba hebben de flockvezel-techniek toch ook niet nodig? Vandaar ons protest en als de Nederlandse regering niet reageert zullen we niet aarzelen de zaak aanhangig te maken bij de Beledigde Naties’.

Een woordvoerder van Justitie verklaarde dat de inzet van de flockvezel-techniek een eigen initiatief was van de regionale korpsleiding en niet werd gesteund door het Ministerie: ‘De schuldigen zullen gestraft worden’, aldus de woordvoerder die hierbij in het midden liet of ze het had over de inbrekers of over de korpsleiding.

Advertenties

0 Responses to “Jeuk!”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Add to Technorati Favorites

Categorieën

Archief

november 2009
M D W D V Z Z
« Okt   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Statistiek (ongelogen)

  • 112,841 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: