Zelfhulpgroepen voor moslims effectief.

Enkele jaren geleden werden moslims in Soedan ernstig getraumatiseerd door een speelgoedbeer met de naam Mohammed. Dit leidde onder meer tot de roep om de dood van de ongelovige vrouw die dit speelgoed er op na hield.

In navolging van hun Soedanese broeders komen moslims over de gehele wereld nu uit de kast met horrorverhalen over onderdrukte emotionele trauma’s die het gevolg zijn van de confrontatie met de zogenaamde realiteit. Dit heeft geleid tot de oprichting van zelfhulpgroepen en sociale netwerken die de volgelingen van de Profeet (vzmh) moeten helpen bij het verwerken van het leven buiten de eigen besloten kring. De groepen bieden assistentie met technische hulpmiddelen, praktische gebruikersgidsen en strategieën voor vroegtijdige onderkenning en bestraffing van hen die de islam beledigen.

‘Ik heb me altijd beledigd gevoeld door badeenden’, zegt Nahoud Said uit Delfzijl. ‘Lange tijd voelde ik me gestigmatiseerd en onbegrepen, tot ik op een dag een bericht plaatste op een internetforum. De respons was overweldigend: ik ontving honderden doorleefde reacties uit Marokko en Indonesië. Naar nu blijkt hebben duizenden moslims tussen 18 en 35 jaar slechte ervaringen met badeenden gehad’.

‘We hebben een zelfhulpgroep gestart die nu al meer dan 10.000 leden telt. Niet alleen ondersteunen wel elkaar door te luisteren naar de verschrikkelijke verhalen over badeenden, we pogen ook een stuk bewustwording op gang te brengen bij het grote publiek door de productie van badeenden te saboteren, magazijnen in brand te steken en groothandelaren te ontvoeren. Dat zijn bouwstenen voor onze toekomst en als Allah het wil, zullen we op een dag getuige zijn van een badeendvrije wereld’.

Abdullah Sharif was net 37 jaar oud geworden toen de Deense cartooncrisis losbarstte. Het liet dusdanige geestelijke littekens na dat Abdullah een fobie ontwikkelde voor alle vormen van striptekeningen. Hij bemerkte dat hij gillend de etalage van de stripwinkel voorbij liep, dat hij niet kon slapen van de strips in de krant. Maar terwijl hij eerst dacht dat hij gek geworden was, is hij dankzij sociale netwerken nu een succesvol leider van een internationaal liefdadigheidsconcern dat werkt aan een betere wereld voor de mensheid door het opleggen van de sharia aan de ongelovigen.

Zijn groep ontplooit een breed scala aan activiteiten van incidentele rellen, bomaanslagen en aftuigen van cartoonisten tot dreigbrieven aan de Disney Studio’s. ‘Een enkeling wordt weggezet als een gek, maar gezamenlijk vormen we het snelst groeiende geloof op Aarde. We maken een fundamentele cultuurwijziging mee in de richting van een islam gedomineerde samenleving waarvan zowel moslims als kuffars profiteren’ aldus Abdullah, die recent een nieuw optrekje in Malibu heeft laten bouwen en de wereld afreist in zijn Lear Jet.

Wetenschappelijk onderzoek wijst inmiddels duidelijk uit dat islamitische mannen en vrouwen vaak gekwetst en beledigd worden door de meest alledaagse en onverwachte zaken zoals babyrammelaars, vogelkooien, kruimeldieven en landkaarten met de poolkappen er op aangegeven. Als een van de meest schokkende zaken worden rectale thermometers genoemd en ook het gebruik van het woord ‘allometrie’ dat als belediging van Allah wordt ervaren.

Een typisch geval vormt een Saoedische toerist die bij een bezoek aan de Wallen geconfronteerd werd met een cumuluswolk in de vorm van de Arabische letter ‘A’. Georganiseerde protesten en ondersteuning van de raadsfracties van Groen Links en de PvdA brachten de gemeente Amsterdam er uiteindelijk toe de man een schadevergoeding van € 150.000 toe te kennen die uiteindelijk zal worden verhaald op het KNMI. Het KNMI is de overheidinstantie die door moslims primair verantwoordelijk wordt gehouden voor de distributie van watermoleculen boven de Amsterdamse binnenstad.

Bij de meer bizarre kwesties is een rechtszaak die is aangespannen door religieuze leiders van de El Fath moskee in Amersfoort. Zij claimen dat moslims onevenredig vaak het slachtoffer worden van gammastraling, neutronen en andere vormen van kosmische emissie. Volgens de klagers begonnen de problemen kort nadat zij hadden gewezen op de onnatuurlijk gebogen vorm van het wereldwijde magnetische veld. Overheidsinstanties reageerden weliswaar met begrip maar tot nu toe wil niemand de verantwoordelijkheid nemen voor het verschijnsel magnetisme en verschuilt men zich op een schandalige wijze achter de bureaucratie.

De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) roept inmiddels nationale overheden op tot financiële steun aan moslim zelfhulpgroepen, tot het implementeren van preventieve programma’s en trainingsfaciliteiten om zo een omgeving te scheppen die ondersteunend is voor mensen die leiden aan het Beledigd Moslim Syndroom (BMS).

‘Vandaag de dag moslim zijn, betekent dat er altijd ergens iets is wat op een of andere wijze beledigend is voor de islam’, aldus een rapport van de WHO. ‘Het is beschamend te zien hoe het welvarende westen nog steeds de hand op de knip houdt nu het wordt geconfronteerd met de grootste epidemie van psychologische stoornissen in de geschiedenis van de mensheid’.

Het WHO rapport heeft een lijst gemaakt van symptomen die behoren bij BMS en adviseert dat BMS officieel als een handicap wordt gezien waarvan de kosten door westerse regeringen dienen te worden vergoed.

Symptomen van Beledigd Moslim Syndroom:

– agitatie en angst bij het zien van niet geheel geklede vrouwen,

– langdurige woedeaanvallen en onverklaarbare moordzucht,

– significante wijzigingen in migratiepatronen,

– depressie bij het denken aan het glorieuze verleden van het Kalifaat,

– verminderde of zelfs geheel afwezige arbeidsproductiviteit,

– moeite met het begrijpen van nieuwe informatie zonder de hulp van het welzijnswerk,

– gevoelens van machteloosheid bij het denken aan het bestaan van de staat Israël,

– terugkerende dromen over de dood van ongelovigen.

Om BMS te voorkomen waarschuwen gezondheidswerkers nadrukkelijk om NIET:

– moslims te wijzen op het bestaan van een superieure westerse samenleving,

– moslims te wijzen op de begrippen ‘logica’ en ‘rationaliteit’,

– in hun aanwezigheid te twijfelen aan nut en noodzaak van het martelaarschap,

– de illusie te scheppen dat communiceren met ongelovigen ook mogelijk is zonder ze eerst te gijzelen.

Spontaan zijn al methoden ontwikkeld die BMS in een vroeg stadium kunnen verhelpen. Rellen schoppen in de buitenwijken van Parijs heeft onvermoede resultaten gebracht, evenals het schuilen tussen burgerdoelen in Gaza. Maar de meest bekende procedure is natuurlijk de al-Zawahiri methode: de doe-het-zelf techniek om negatieve gevoelens te voorkomen door het hoofd af te snijden van een ieder de je beledigt. Deze methode is bijzonder effectief gebleken in het couperen van gedrag en gedachten bij ongelovigen. Ongelovigen van wie nu toch wordt vermoed dat enkel hun bestaan de voornaamste reden is voor de gevoelens van angst en frustratie de moslim wereld teisteren.

Advertenties

0 Responses to “Zelfhulpgroepen voor moslims effectief.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Add to Technorati Favorites

Categorieën

Archief

december 2009
M D W D V Z Z
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Statistiek (ongelogen)

  • 113.090 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: