Plakken en knippen voor Geert

Inmiddels zijn er op het net meerdere voorbeeldbrieven verschenen waarmee mensen kunnen protesteren tegen het proces tegen Geert Wilders op 20 januari a.s. Hierbij de brief zoals ik die naar de Amsterdamse rechtbank heb verstuurd.

Rechtbank Amsterdam
Parnassusweg 220
1076 AV Amsterdam

De edelachtbare heer, vrouwe,

Op 21 januari 2009 heeft het gerechtshof te Amsterdam de strafvervolging bevolen van de parlementariër Geert Wilders wegens het aanzetten tot haat en discriminatie op grond van door hem gedane uitlatingen in diverse media over moslims en hun geloof.


Tevens acht het hof strafvervolging aangewezen ter zake van belediging van de moslimgelovigen wegens de door Wilders gemaakte vergelijkingen van de islam met het nazisme.
Het hof deed zijn uitspraak naar aanleiding van een aantal klachten over niet-vervolging van Wilders terzake van diens uitlatingen in diverse media over moslims en hun geloof. De klagers konden zich niet vinden in de beslissing van het openbaar ministerie om geen gevolg te geven aan hun aangifte tegen Wilders

Met stijgende woede en verontwaardiging heb ik kennis genomen van de inhoud van deze dagvaarding die is uitgaan naar de heer Geert Wilders. Hiermee wil ik dan ook mijn ernstige verontrusting kenbaar maken met betrekking tot het proces tegen de heer Geert Wilders dat op 20 januari 2010 ( ‘a day that will live in infamy’) zal plaatsvinden.

Ik meen, dat dit proces een keerpunt kan betekenen in de geschiedenis en de cultuur van Nederland als vrije, democratische rechtsstaat. Dit proces kan een precedent worden in een ontwikkeling die ertoe kan leiden dat tenslotte de vrijheid van meningsuiting de doodklap wordt toegediend. De vrijheid van meningsuiting is een van de essentiële elementen van een cultuur die het leven geeft aan een vrije, democratische rechtsstaat.

Nu, zoals in het verleden, zullen in vrijheid gepresenteerde meningen door individuen of groepen als beledigend kunnen worden ervaren. Dat is de prijs die men zal moeten betalen voor handhaving van de eigen vrijheid van meningsuiting.

Ik zal mij nader verklaren. De heer Wilders heeft uitspraken gedaan over, zoals dat in de wandeling wordt genoemd, een van de drie monotheïstische, of “abrahamitische” godsdiensten, te weten de islam. Tevens heeft hij in zijn film “Fitna” teksten uit de Koran laten rijmen met op film vastgelegde vervloekingen en bedreigingen door islamitische geestelijken alsmede enige beelden van zich als islamieten presenterende terroristen en de gevolgen van hun daden.
Eenieder die zich in deze tijd enigermate verdiept in het boek de Koran, alsmede de sira en hadith (de levensloop en de uitspraken van de “profeet” Mohammed) en de diverse islamitische rechtsscholen, kan niet anders dan tot de conclusie komen dat de islam een reeds 1400 jaar bestaande permanente oorlogsverklaring is aan “alle anderen” – waaronder “alle vrouwen”. Een oorlogsverklaring die soms sluimerde, maar die nu door een complex van oorzaken op allerlei, vaak verhulde, wijzen – mondiaal – de kop opsteekt.

Het feit dat de heer Wilders zich nu in juridische zin moet verdedigen tegen de aantijging dat hij zou discrimineren en beledigen toont eens te meer aan dat de islam en haar handlangers doorgaan met het enige wat ze kunnen en willen: het verdacht maken en marginaliseren van tegenstanders of, in dit geval, van voorstanders van een gelijke behandeling van mannen, vrouwen, homo’s, van voorstanders van een samenleving die zich beroept op een joods-christelijk-humanistische visie en het in praktijk brengen van de Gulden Regel. Ik ben van mening dat het proces tegen de heer Wilders daarom een politiek proces is, zoals de islam een politieke ideologie is en geen geloof.

Ik ben van mening dat de heer Wilders terecht en op juiste wijze zijn mening over de oprukkende invloed van de islam doet gelden. Ik ben van mening dat het zelfs bitter noodzakelijk is dat hij dit doet en steun hem hierin volledig. Ik doe zelf ook vergelijkbare uitingen. Iedere dag opnieuw. En ik ben geenszins van plan ermee te stoppen.

Ik wacht uw dagvaarding dan ook met grote belangstelling af.

Hoogachtend,

Advertenties

1 Response to “Plakken en knippen voor Geert”  1. 1 Plakken en knippen voor Geert (2). Trackback op 10/01/2010 om 18:52

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Add to Technorati Favorites

Categorieën

Archief

december 2009
M D W D V Z Z
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Statistiek (ongelogen)

  • 113.090 hits
Advertenties

%d bloggers liken dit: